Café Zwolle neemt nog geen maatregelen voor Dave Roelvink-evenement

Dave Roelvink timeless

Op zaterdag 18 april treedt dj Dave Roelvink op in café Timeless in Zwolle. Inmiddels hebben meer dan vierduizend mensen zich al aangemeld bij het Facebook-evenement, veel meer dan het café aankan.

Timeless heeft, samen met het café ernaast, maar een capaciteit van zevenhonderd mensen. Toch neemt de Zwolse horecabaas en eigenaar Edwin Vennik van de Timeless nog geen maatregelen, zegt hij woensdag tegen NU.nl.

“Het kan een grap zijn,” aldus Vennik. “Maar als er over een week of twee weken nog steeds zoveel mensen willen komen, ga ik maatregelen nemen. Dan ga ik bijvoorbeeld kaartjes verkopen.”

Op het evenement zal dj Dave Roelvink met een mix van Moombathon, Bubbling en Eclectic centraal staan. “Zondag kwam Dave nog op tv en op maandagochtend werd het evenement op Facebook aangemaakt. Dan gaan mensen natuurlijk ’taggen’. Negen van de tien keer is het een grap.”

Roelvink is uitgenodigd vanwege zijn faam door het programma De Roelvinkjes. “Ik boek vaak mensen die bekend zijn door een reality-programma. Barbie, Matsoe Matsoe, Sterretje en nu ook Dave. RTL maakt programma’s die gericht zijn op de massa en mijn café is daar weer op gemaakt.”

Goedkoop

Als Vennik kaartjes gaat verkopen, worden ze niet duur. “Ik heb gezegd dat het evenement gratis is, en dat blijft het ook. De kaartjes worden dan waarschijnlijk 7,50 euro, maar dan met drie gratis consumpties. Het moet een ‘vol vol-idee worden.”

De optredens bleken in het verleden een succesformule. “Ik kan wel een erg dure fles gin op de bar zetten, maar ik kan ook gewoon Dave Roelvink boeken.”