meppel

Meppel, Overijssel

Meppel is een stad en gemeente in de provincie Drenthe , in het noordoosten van Nederland . Op 1 januari 2014 telde het 32.875 inwoners, verspreid over een oppervlakte van 57,03 km², waarvan 1,34 km² overeenkomt met het wateroppervlak dat wordt ingenomen door water, met een dichtheid van 590 h/km². Bij uitbreiding is het de kleinste gemeente van Drenthe.

Meppel staat al in 1141 bekend als een boerenerf. In 1422 werd het opgericht als een onafhankelijke gemeente en de kerk van Santa María werd rond die tijd gebouwd, nog steeds overeind, hoewel in de loop van de tijd veel veranderd. In de 16e eeuw zorgde de turfwinning ervoor dat de bevolking groeide en een belangrijke doorvoerhaven werd, en in 1644 kreeg het stadsrechten. De gemeente is ontstaan ​​in 1998 toen de voormalige gemeente Nijeveen werd ingelijfd bij de gemeente Meppel.

Ga je op pad, dan wil je natuurlijk wel weten waar je precies terechtkomt en wat er allemaal te doen is. Bezoek voordat je op weg gaat dan ook een TIP! Op verschillende plekken in Drenthe hebben we Toeristische Informatie Punten. Dit zijn de voormalige VVV-kantoren en ze zijn herkenbaar aan de rode vlag. Hier vind je informatie over de omgeving, mooie dorpjes, bezienswaardigheden, musea en evenementen, en informatie over natuurgebieden en onze Nationale Parken. Bij het TIP informeren ze je graag. Wil je een souvenir mee naar huis? Je vindt hier vast wat leuks!  

Drenthe

Drenthe ( Nederlands : Drenthe ) is een van de twaalf provincies die samen Nederland vormen . Net als de andere provincies wordt het bestuurd door een commissaris of commissaris benoemd door de vorst en een wetgevende kamer gekozen door middel van algemene verkiezingen . De hoofdstad is Assen . Het grenst aan de provincies Groningen , Friesland en Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen .

In Drente zijn grote heidevelden en ook hunebedden